Rólam

Örömmel ÜDVÖZÖLLEK.

Szabó Virág vagyok.

Íróként, újságíróként, (dráma)pedagógusként, mentálhigiénés szakemberként, a Gyógyító Mese – módszer és a Mesekemence alapítójaként egyaránt az ember mélységeit és magasságait kutatom,  az elme-börtönből való kijutás és felemelkedés lehetőségeit,  a tudatalatti (női) elme és a Lélek felé nyitogatva a kapukat. Valódi gyógyulás, mély-gyökerű változás ugyanis nem a racionális, hanem a – napjainkban igencsak háttérbe szorított  -tudatalatti elme megszólításával, harmonizálásával lehetséges.  Ebben – tapasztalom -, nagy segítség lehet az Alkotás, a Játék, a Tánc, a Mese és a Befelé Fordulás, Elcsendesedés, a Meditatív Állapot megteremtése.

Foglalkozom gyerekekkel, ami  nagy öröm – és az utóbbi évtizedben még inkább felnőttekkel, akiket kimerültté tesz a taposómalom, idegennek érzik magukat saját életükben, belső értékeikben kételkednek, szorongóak, megrekedtnek érzik magukat,  nem találják a helyüket a világban, emberi kapcsolataikban – és szeretnének változtatni ezen. Az is lehet, hogy egyszerűen ALKOTNI vágynak, és a hozzá szükséges inspirációt vagy technikát keresik…

Különféle módszereket kínálok a hozzám fordulóknak – mert van, aki a kreativitáson, az alkotáson keresztül keresi oldottabban önmagát, más a pszichológiai  vagy  a spirituális technikákban hisz, és egyre magasabb a száma azoknak, akik a mese-és írásterápiás lehetőségek mentén gyógyulnának, erősödnének.

Szenvedélyem az írás és a tanítás. Lelkesedéssel és lendülettel tölt fel a tapasztalás, a tanulás, a fejlődés lehetősége. Amint átégettem magam egy megélés mélységein és magasságain (ezáltal új minőségben megszülve önmagam), boldogan osztom meg tudásomat másokkal – a megfelelő keretet és formát, nyelvet megtalálva az átadáshoz.

Elsősorban a kiscsoportos foglalkozásokat preferálom, de szívesen tartok előadásokat, vagy fogadok egyéneket, konzultációra.
Meghívásoknak is örömmel teszek eleget.
A székhelyem Törökbálint és Budapest, de megbeszélés szerint, indokolt esetben utazást is vállalok.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com
Telefon: 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com

Érdekességek:
Hosszútávú célom egy új, alternatív óvoda-iskolaprogram megvalósítása, amely két évtizede foglalkoztat, és amelynek létrehozásához társakat keresek.
Különleges kapcsolódásom van az új-zélandi őslakosokhoz, a maorikhoz – húszévesen volt szerencsém elkészíteni az első maori-magyar szótárt.
Saját művek: 
Mandralínia, a harcosok földje – meseregény – ebből musical is készült
Mandralínia, a harcosok földje 2.  – meseregény
Átölelem a félelmeimet – kisregény
Lélek-forrás – mesekötet
A tengeren is túl – kisregény
Holdfogyatkozás – regény
Napló az örökkévalóságról – kisregény
Kedvenc történeteim: 
Witi Ihimaera: A bálnalovas (könyv és film)
Juruj Ritheu: Amikor a bálnák elmennek (könyv)
Vaiana (rajzfilm és zene)
Egyéb honlap: 
www.fenyhordozok.hu Fénypont Kreatív Műhely Alapítvány honlapja
www.mese.fenyhordozok.hu A Gyógyító Mese honlapja
Facebook-os csoportjaim: Gyógyító Mese, Tündérképző, Hamuban sült pogácsa
HAMUBAN SÜLT POGÁCSA Internetes magazin, szülőknek, pedagógusoknak

Aktualitás

Kedves!

Szabó Virág vagyok.
Örülök a találkozásnak.
Ezen az oldalon az általam kínált programokat találhatod.

MESEPROGRAMOK

MESEAKADÉMIA Műhelymunka:
Zártkörű programok:
ezek a programok azoknak szólnak, akik a Meseakadémia első évfolyamát teljesítették. Továbbképzés, mélyülési lehetőség: október 20. és december 7. 9-14.30 óra – hozzájárulás: 6000 Ft
A Meseakadémia második évfolyama (igény szerint) 2020. februárjában indul – HALADÓ CSOPORTTAL – min. 7 fő jelentkezése esetén.

NYITOTT program: A Meseakadémia ismét elindítja kezdőknek szóló  alaptanfolyamát – 2020. februárjában.
Aki mélyebben ismerkedne a mesékkel és rajtuk keresztül Önmagával, az Univerzum Törvényeivel, a programot megelőző nyitónapra szeretettel várjuk (amely nem jár jelentkezési kötelezettséggel a Meseakadémiára, azonban az ezen való részvétel kötelező, az Akadémiára való jelentkezéshez):
november 23.  9-14 óra – a részvétel díja: 8000 Ft.
Min. 6 fő szükséges a program megtartásához.

– NŐI FONÓ: Törökbálinton,   október 3.  , november 7. és december 5.  8-11 óra ZÁRTKÖRŰ, a régi csapatnak!
A Fénypont Műhely Alapítvány programja.

  • NŐI FONÓ: Törökbálinton, október 10. és november 14.  8.30-10 óra
    A Fénypont Kreatív Műhely programja.
    A programra azokat a nőket, anyukákat és nagyikat várom, akik szívesen foglalkoznának meséken keresztül önmagukkal, saját önismereti fejlődésükkel, belső gubancaik megoldásával – egy könnyed, beszélgetős női körben. Már a közösség ereje gyógyító, ehhez társul a megosztás, kérdezés, csevegés varázsa és a mesék titkai. Előregisztráció feltétlenül szükséges október 5-ig, a program min. 6 fő jelentkezése esetén valósul meg.
    Részvételi díj: 1000 Ft
  • NŐI MESEKÖR Budapesten, a Harmóniafészekben (a Déli pályaudvartól 3 perc sétára) – A programra azokat a nőket, anyukákat és nagyikat várom, akik szívesen foglalkoznának meséken keresztül önmagukkal, saját önismereti fejlődésükkel, belső gubancaik megoldásával – egy könnyed, beszélgetős női körben. Már a közösség ereje gyógyító, ehhez társul a megosztás, kérdezés, csevegés varázsa és a mesék titkai. Elő-regisztráció feltétlenül szükséges (szeptember 1-ig), a program min. 6 fő jelentkezése esetén indul. Az első találkozó témája: A  BELSŐ ERŐ AKTIVÁLÁSA (Mese, beszélgetés, gyakorlat) Dátumok: szeptember 3,  október 1, november 5, december 3. (9-11 óra)
    Részvételi díj: 2500 Ft

MÉHGYÓGYÍTÁS, NŐI BELSŐ MUNKA, A TUDATALATTI ELME TUDATOS FELSZABADÍTÁSA

-A következő, kezdőknek és haladóknak egyaránt szóló MÉHGYÓGYÍTÓ NAPOK időpontjai:
(min. 8 fő)
november 16, 9-14 óra
A részvétel díja: 8 000 Ft/nap
Érdeklődni és jelentkezni Hyross Katánál lehet.
(A MÉHGYÓGYÍTÓ AKADÉMIA zártkörű időpontjai:
tábor: szeptember 13 este-14 egész nap,
workshopok: október 20.  és december 1.  14.30-17 óra
)

III. TÉMA:  KREATÍV-ÖNISMERETI ÍRÓI MŰHELY felnőtteknek, Törökbálinton és Budapesten. Nem tud megállni a kezedben a toll – csak írnál és írnál és írnál? Évek, évtizedek óta készül a nagy regény, de valahogy mindig elakadsz vele? Volna mondanivalód – ám megírni nem sikerül? Vagy épp a mondanivaló hiányzik – pedig érzed magadban a tehetséget? Szunnyadó kreativitásodat szeretnéd lángba borítani, vagy csak játékos, közösségi napot szeretnél magadnak? Esetleg végtelenül jólesne egy önismereti kaland, amely válaszokat hoz életkríziseidre? Bármelyik kérdésre igen a válaszod – tarts velünk a Művelődési Házban megvalósuló alkotói tréningre. A foglalkozást Szabó Virág író-drámapedagógus-mentálhigiénés szakember, a Gyógyító Mese Módszer alapítója tartja. Felső korhatár nincs! 
– Törökbálinton, október 27. és december 8.  9-14 óra
Hozzájárulás: 8 000 Ft
(min. 6 fő szükséges a megvalósuláshoz)
– Budapesten a Harmóniafészekben: október 12. 9-12.45 
Hozzájárulás: 5500 Ft/fő
(min. 6 fő szükséges a megvalósuláshoz)

Karitatív, alapítványi programjaimról ITT olvashatsz. Szeretettel várom olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy segítő mesegyűjtemény és egy játékgyűjtemény összeállításában.

Meghívásoknak szívesen teszek eleget, egyéni megbeszélés szerint.
EGYÉNI KONZULTÁCIÓRA van lehetőség: keress a megadott e-mail címen, gyorsan válaszolok, ígérem. 🙂
Személyes konzultációra délelőttönként van lehetőség.
Törökbálinton: hétfőn vagy csütörtökön, 9-11.30 óra között.
Hozzájárulás: 7000 Ft/60 perc.
– Budapesten a Harmóniafészekben (közel a Déli pályaudvarhoz):
keddenként 9-11 óra között.
Hozzájárulás: 8500 Ft/60 perc.
Messenger-konzultációra (facebook) is jelentkezhetsz, hétköznap délelőttre (9-12 óra) vagy estére (20-21 óra) tudok időpontot adni.
Hozzájárulás: 7000 Ft /60 perc.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com