Rólam

Örömmel ÜDVÖZÖLLEK.

Szabó Virág vagyok.

Íróként, újságíróként, (dráma)pedagógusként, mentálhigiénés szakemberként, a Gyógyító Mese – módszer alapítójaként egyaránt az ember mélységeit és magasságait kutatom,  az elme-börtönből való kijutás és felemelkedés lehetőségeit,  a Lélek számára nyitogatva a kapukat.
Ebben – tapasztalom -, nagy segítség lehet az Alkotás, a Játék, a Tánc, a Mese és a Befelé Fordulás, Elcsendesedés, a Meditatív Állapot megteremtése.

Foglalkozom gyerekekkel, ami  öröm –
de az utóbbi évtizedben még inkább felnőttekkel, akiket kimerültté tesz a taposómalom, idegennek érzik magukat saját életükben, belső értékeikben kételkednek, szorongóak, megrekedtnek érzik magukat, vagy nem találják a helyüket a világban, emberi kapcsolataikban – és szeretnének változtatni ezen. Az is lehet, hogy egyszerűen ALKOTNI vágynak, és a hozzá szükséges inspirációt vagy technikát keresik…

Különféle módszereket kínálok a hozzám fordulóknak – mert van, aki a kreativitáson, az alkotáson keresztül keresi oldottabban önmagát, más a pszichológiai  vagy  a spirituális technikákban hisz, és egyre magasabb a száma azoknak, akik a mese-és írásterápiás lehetőségek mentén gyógyulnának, erősödnének.

Szenvedélyem az írás és a tanítás. Az a típus vagyok, akit lelkesedéssel és lendülettel tölt fel a tapasztalás, a tanulás, a fejlődés lehetősége. Amint átégettem magam egy megélés mélységein és magasságain (ezáltal új minőségben megszülve önmagam), boldogan osztom meg tudásomat másokkal – a megfelelő keretet és formát megtalálva az átadáshoz.

Elsősorban a kiscsoportos foglalkozásokat preferálom, de szívesen tartok előadást, vagy fogadok egyéneket, konzultációra.
Meghívásoknak is örömmel teszek eleget.
A székhelyem Törökbálint, de megbeszélés szerint, indokolt esetben utazást is vállalok.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com

Érdekességek rólam:
Hosszútávú célom egy új, alternatív óvoda-iskolaprogram megvalósítása, amely két évtizede foglalkoztat, és amelynek létrehozásához társakat keresek.
Különleges kapcsolódásom van az új-zélandi őslakosokhoz, a maorikhoz – húszévesen volt szerencsém elkészíteni az első maori-magyar szótárt.
Kedvenc történeteim: 
Witi Ihimaera: A bálnalovas (könyv és film)
Juruj Ritheu: Amikor a bálnák elmennek (könyv)
Vaiana (rajzfilm és zene)
Egyéb honlap: 
www.fenyhordozok.hu
www.mese.fenyhordozok.hu
Facebook-os csoportjaim: Gyógyító Mese, Tündérképző

Aktualitás

Kedves!

Örülök a találkozásnak.
Ezen az oldalon az általam kínált programokat találhatod.

I. TÉMA: MESE


MESEAKADÉMIA Műhelymunka: LEZÁRVA
Az okleveles Meseakadémia Műhelymunka azok számára nyitja meg kapuit, akik az első három meseakadémiai nap közül legalább egy alkalmon részt vettek-vesznek.  A cél ezt követően egy stabil csapat kialakítása, akikkel fokozatos mélyülésben lehet a témát beutazni. A Meseakadémia Műhelymunka zárt csoportja 2019. február-április között utazik együtt, majd a folyamatot egy háromnapos tábor zárja. A képzés elvégzése után oklevél jár.
A zárt csoport időpontjai: 2019. március 9. április 6. A tábor időpontja: augusztus 16-18.

– NŐI FONÓ: Törökbálint,  március 21, április 25, május 9.     8-10.30
A Fénypont Műhely Alapítvány programja.

Törökbálint, 2019. május 4. 16-17.30. Bemutatkozik: a MANDRALÍNIA MUSICAL – Barta Ildikó zeneszerző, Izsó Angelika dalszövegíró és Szabó Virág író előadásában.
A programot megvalósító két alapítvány: Fénypont Műhely Alapítvány, Magyar Musicalekért Alapítvány

-VARÁZSOLJUNK MESÉVEL!
Inspirációs előadás szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak
“A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni” – fontosabb, mint gondolnánk! 
A meséről, a mese gyógyító-fejlesztő lehetőségeiről, a mesélés hogyanjairól jelenlegi és jövendő szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak és önismereti úton járóknak… Az előadás után szabadon lehet kérdezni… Törökbálint,
május 11.       10-11 óra – Ingyenes program, a Fénypont Kreatív Műhely Alapítvány gondozásában.  A helyszín: a törökbálinti Művelődési Ház.
Az első három regisztráló ajándékba kapja Szabó Virág Mandralínia, a harcosok földje c., kiskamaszoknak szóló kisregényét.  Minden résztvevő ajándékba kap egy olvasmányajánló listát, korosztályokra és élethelyzetekre bontva.
Információ: www.fenyhordozok.hu, www.mese.fenyhordozok.hu
Regisztráció határideje: május 1. éjfél – cím: fenypont.hyrosskata@gmail.com
(a program minimum 8 fő jelentkezése esetén valósul meg)
Érdeklődés esetén havonta, alkalmanként  másfél órás előadássorozat indul szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak – amikor is konkrét mesék segítségével tekintünk a gyermeknevelés, az anyaság kritikus kérdéseire.  Tervezett indulás: 2019. szeptember – a Fénypont Műhely Alapítvány gondozásában. Hozzájárulás: 500 Ft/alkalom

II. TÉMA: MÉHGYÓGYÍTÁS, NŐI BELSŐ MUNKA

-A következő, kezdőknek és haladóknak egyaránt szóló MÉHGYÓGYÍTÓ NAPOK időpontjai:
(min. 8 fő)
március 10. Törökbálint, 9-15 óra
május 4. Törökbálint, 9-15 óra
A részvétel díja: 10 000 Ft/nap
Érdeklődni és jelentkezni Hyross Katánál lehet.
(A MÉHGYÓGYÍTÓ AKADÉMIA zártkörű időpontjai: március 23.   9.30-11.30, április 7.  9.30-11.30, május 18.  9-16 óra, tábor: május 24-26, szeptember 13 este-14.)

III. TÉMA:  KREATÍV-ÖNISMERETI ÍRÓI MŰHELY felnőtteknek, Törökbálinton. Nem tud megállni a kezedben a toll – csak írnál és írnál és írnál? Évek, évtizedek óta készül a nagy regény, de valahogy mindig elakadsz vele? Volna mondanivalód – ám megírni nem sikerül? Vagy épp a mondanivaló hiányzik – pedig érzed magadban a tehetséget? Szunnyadó kreativitásodat szeretnéd lángba borítani, vagy csak játékos, közösségi napot szeretnél magadnak? Esetleg végtelenül jólesne egy önismereti kaland, amelyválaszokat hoz életkríziseidre? Bármelyik kérdésre igen a válaszod – tarts velünk a Művelődési Házban megvalósuló alkotói tréningre. A foglalkozást Szabó Virág író-drámapedagógus-mentálhigiénés szakember, a Gyógyító Mese Módszer alapítója tartja. Felső korhatár nincs! 
– Törökbálint, március 23.   12-17 óra
– Törökbálint, április 7.   12-17 óra
– Törökbálint, május 11. 12-17 óra
Hozzájárulás: 8500 Ft
– Törökbálint, június 22.  9-16 óra
Hozzájárulás: 10 000 Ft
(min. 6 fő szükséges a megvalósuláshoz)
KREATÍV ÍRÓI TÁBOR: 2019. augusztus 26-28.

– KREATÍV ÖNISMERETI ÍRÓI MŰHELY kiskamaszoknak. Gyermeke (10-14 év) rajong a történetekért, és szívesen papírra is veti őket? Nagy álma az íróvá válás? Vagy  ellenkezőleg – kreativitása alszik, nehezen ül fel fantáziája “varázsszőnyegére”? Esetleg jót tenne neki egy kis kimozdulás, gyerekközösségben, játékos-alkotó tevékenységbe fordítva energiáit? Vagy épp Önnek segítene egy laza hétvége, amikor gyermekét biztonságban tudja, tapasztalt szakember kezei között? Szabó Virág drámapedagógus-író-mentálhigiénés szakember két-délelőttös kreatív önismereti írói műhelyt indít kiskamaszoknak április 27-28-én, 9-12 óráig, a törökbálinti Művelődési Házban. Hozzájárulás: 8000 Ft/fő. Az első három regisztráló ajándékba kapja Szabó Virág Mandralínia, a harcosok földje című kiskamaszoknak szóló kisregényének egy-egy példányát. Jelentkezési határidő: április 15. éjfél -fenypont.hyrosskata@gmail.com – a program minimum 6 fő jelentkezése esetén valósul meg.

Karitatív, alapítványi programjaimról ITT olvashatsz. Szeretettel várom olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy segítő mesegyűjtemény összeállításában.

Meghívásoknak szívesen teszek eleget, egyéni megbeszélés szerint.
EGYÉNI KONZULTÁCIÓRA van lehetőség: keress a megadott e-mail címen, gyorsan válaszolok, ígérem. 🙂 Konzultációra csütörtökön és pénteken délelőtt, 8.15-11.45 között van lehetőség, Törökbálinton. Hozzájárulás: 7000 Ft/60 perc.
Skype-konzultációra is jelentkezhetsz, ugyanezekre a délelőttökre tudok időpontot adni, illetve kedd este, 20-21 óra között van lehetőség Internetes találkozásra. Hozzájárulás: 7000 Ft /60 perc.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com