Rólam

Örömmel ÜDVÖZÖLLEK.

Szabó Virág vagyok.

Íróként, újságíróként, (dráma)pedagógusként, mentálhigiénés prevenciós specialistaként, a Gyógyító Mese – módszer, a Mesekemence  Központ és a Hamuban Sült Pogácsa internetes magazin alapítójaként egyaránt az emberek segítését- támogatását érzem hivatásomnak. Mélyen hiszek abban, hogy az egyediségünkre való rábólintással, képességeink-adottságaink-tehetségünk kibontásával, sérüléseink gyógyításával tartalmas, minőségi és boldog életet választhatunk magunknak, harmóniánk által pedig sokat tehetünk egymásért és a világért.

Dolgozom felnőttekkel , kamaszokkal és gyerekekkel – egyéni és kiscsoportos keretek között, különböző módszerek (közöttük van több saját) alkalmazásával. Igyekszem mindenkivel megtalálni a közös hangot – legyen szó szorongásoldó drámafoglalkozásról, a Meseakadémia haladóknak szóló tanfolyamáról, önismereti programokról vagy egyéni konzultációról.

Van, aki figyelő-(meg)értő (meg)hallgatásra és az élet útvesztőiben való eligazításra vágyik, beszélgetés útján.
Van, aki konkrét mesék vagy a meseírás, írás által lát rá saját árnyaira, illetve talál rá rejtett kincseire. Sőt, van, aki ezáltal író-újságíró-írásait publikáló emberré válik, aki előtte a technikai fogásokat is elsajátítja nálam.
Van, akihez a játékon, a színházi eszközökön keresztül vezet az út.
Másoknak pedig a belső képek világa, az alkotás, a művészet okoz feloldódást, vagy épp egy mély meditációs élmény.
És jönnek nők, lányok, asszonyok, akik fizikai-érzelmi gyógyulásért érkeznek, hogy végre teljessé tehessék az életüket. Sőt, működtettem nagy sikerrel férfiköröket is – a női, férfi témákban kalauzolva őket.
Ami mindegyik területben közös: a női oldalunk (jobb agyfélteke, érzelmek világa) gyógyítása és áramoltatása az út, amely a velem való találkozásokkor járható. Soha nem mondok “tutit” (ez is jellemzője a nőies megközelítésnek, amit élek és hirdetek), hanem a kezedet fogom,  hiszek benned – és inspirállak megfelelő gyakorlatok, módszerek, energiák által arra, hogy megtalálhasd a saját válaszaidat.
Önismereti bolyongásaid során is lehetek kísérőd úgy, hogy nem sürgetlek, csak biztonságot és kereteket adok ahhoz, hogy saját tempódban járhasd gyógyulásod, erősödésed, emelkedésed útját.
Az, hogy épp milyen tevékenységen keresztül haladunk előre, sokszor az adott pillanat dönti el – a Beszélgetés, az Alkotás, a Játék, a Tánc, a Mese, az Írás, a Meditáció, a Csönd, mind szívesen látott vendégek nálam. Lételemem a spontaneitás, az Inspirációval való közelítés.

Rendszeresen tartok foglalkozásokat könyvtárakban, iskolákban, szülői közösségekben, női körökben. Volt rá példa, hogy kamaszoknak hirdetett kreatív írás-újságírás előadássorozatomon kinőttük a termet – több mint 120 fő vett részt az interaktív programokon, közöttük – önkéntesen – pedagógusok, szülők és nagyszülők is. Sokszor nyilatkoztam az elmúlt évek során a médiában – televízióknak (pl. RTL Klub, Duna TV), rádióknak, elsősorban gyógyító mese-témában, illetve saját könyveimről.

Szenvedélyem az írás és a tanítás. Lelkesedéssel és lendülettel tölt fel a tapasztalás, a tanulás, a fejlődés lehetősége. Amint átégettem magam egy megélés mélységein és magasságain (ezáltal új minőségben megszülve önmagam), boldogan osztom meg tudásomat másokkal – a megfelelő keretet és formát, nyelvet megtalálva az átadáshoz. Újságíró-főszerkesztőként legszebb kihívásom jelenleg saját internetes szülőknek, pedagógusoknak szóló magazinunk, a Hamuban Sült Pogácsa alkotása. 

Elsősorban a kiscsoportos foglalkozásokat preferálom, de szívesen tartok előadásokat, vagy fogadok egyéneket, konzultációra. Meghívásoknak is örömmel teszek eleget – akár egy nappali elegendő ahhoz, hogy például egy anyukákból összeállt csoporttal elindulhassunk egy új kaland felé, az anyaság világában.
A székhelyem Törökbálint és Budapest, de megbeszélés szerint, indokolt esetben utazást is vállalok.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com
Telefon: 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com
(Skype-konzultáció is lehetséges.)

Érdekességek:
Hosszútávú célom egy új, alternatív óvoda-iskolaprogram megvalósítása, amely két évtizede foglalkoztat, és amelynek létrehozásához társakat keresek.
Különleges kapcsolódásom van az új-zélandi őslakosokhoz, a maorikhoz – húszévesen volt szerencsém elkészíteni az első maori-magyar szótárt.
Saját művek: 
Mandralínia, a harcosok földje – meseregény, amiből musical is készült.
A dalokkal színezett beszélgetőesttel sokáig jártuk az országot; a lemezbemutató koncertnek a Bartók+ Operafesztivál adott otthont Tunyogi Bernadett, Vágó Zsuzsi, Veréb Tamás, Vida Péter, Seres Ildikó, Dézsy Szabó Gábor közreműködésével.)
Mandralínia, a harcosok földje 2.  – meseregény
Átölelem a félelmeimet – kisregény
Lélek-forrás – mesekötet
A tengeren is túl – kisregény
Holdfogyatkozás – regény
Napló az örökkévalóságról – kisregény
Kedvenc történeteim: 
Witi Ihimaera: A bálnalovas (könyv és film)
Juruj Ritheu: Amikor a bálnák elmennek (könyv)
Vaiana (rajzfilm és zene)
Egyéb honlapjaim: 
www.fenyhordozok.hu Fénypont Kreatív Műhely Alapítvány honlapja
www.mese.fenyhordozok.hu – A HAMUBAN SÜLT POGÁCSA internetes magazin honlapja
Facebook-os csoportjaim: Gyógyító Mese, Tündérképző, Hamuban sült pogácsa

Aktualitás

Kedves, örülök a Találkozásnak!
Szabó Virág vagyok.
Ezen az oldalon az általam kínált aktuális programokat találhatod.

MESE-FORRÁS Szülőknek, Nagyszülőknek, Pedagógusoknak – TÁVOKTATÁSBAN.
Különleges lehetőséget – akár karácsonyi ajándék-ötletet – kínálok, szeretettel. Az ajánlatom azoknak szól, akik szívesen ismerkednének a mesékkel, a mesék gyakorlati hasznával, gyógyító erejével – távoktatásban. Szülők, nagyszülők, pedagógusok – vegyetek egy olyan varázseszközt a kezetekbe, amellyel pozitívan, gyógyítóan tudtok hatni gyermekeitekre, a gyermekeitekkel való kapcsolatotokra (otthon és a tanórán), illetve saját világképetekre.
Jelentkezési határidő: december 1. Maga a program január 6-án indul (hetente kaptok egy-egy tananyag-csomagot e-mailben, elmélettel és gyakorlati feladatokkal, 8 héten át – a program végén pedig írásbeli vizsgafeladat vár Rátok, ezt követő egyórás konzultációs lehetőséggel). A programra max. 12 főt tudok fogadni, előképzettség nem szükséges hozzá.
A távoktatási programban való részvétel díja: 25 000 Ft.
Amit ezért kapsz: kb. 100 oldalnyi tanítás, mesemellékletekkel, gyakorlati ötletekkel. Kreatív játékok otthonra és a tanórára, amellyel közelebb vihető a mese a gyerekekhez. A tanulási folyamatodat segítő – támogató gyakorlati feladatok. Vizsgafeladat, amelyre írásbeli visszajelzést kapsz. Egyórás konzultációs lehetőség, Interneten keresztül.
…………………………………………………..

MESEPROGRAMOK

ZÁRTKÖRŰ PROGRAMJAIM:
MESEAKADÉMIA Műhelymunka:
Ezek a programok azoknak szólnak, akik a Meseakadémia első évfolyamát már teljesítették. Továbbképzés, mélyülési lehetőség:  december 7. 9-14.30 óra – hozzájárulás: 6000 Ft
A Meseakadémia második évfolyama a haladó csoporttal (igény szerint) 2020. februárjában indul, min. 7 fő jelentkezése esetén.

MÉHGYÓGYÍTÁS, NŐI BELSŐ MUNKA, A TUDATALATTI ELME TUDATOS FELSZABADÍTÁSA

III. TÉMA:  KREATÍV-ÖNISMERETI ÍRÓI MŰHELY felnőtteknek, Törökbálinton. Nem tud megállni a kezedben a toll – csak írnál és írnál és írnál? Évek, évtizedek óta készül a nagy regény, de valahogy mindig elakadsz vele? Volna mondanivalód – ám megírni nem sikerül? Vagy épp a mondanivaló hiányzik – pedig érzed magadban a tehetséget? Szunnyadó kreativitásodat szeretnéd lángba borítani, vagy csak játékos, közösségi napot szeretnél magadnak? Esetleg végtelenül jólesne egy önismereti kaland, amely válaszokat hoz életkríziseidre? Bármelyik kérdésre igen a válaszod – tarts velünk a Művelődési Házban megvalósuló alkotói tréningre. A foglalkozást Szabó Virág író-drámapedagógus-mentálhigiénés szakember, a Gyógyító Mese Módszer alapítója tartja. Felső korhatár nincs! 
– Törökbálinton, december 8.  9-14 óra
Hozzájárulás: 8 000 Ft
(min. 6 fő szükséges a megvalósuláshoz)

Karitatív, alapítványi programjaimról ITT olvashatsz.
Meghívásoknak szívesen teszek eleget, egyéni megbeszélés szerint.
EGYÉNI KONZULTÁCIÓRA van lehetőség: keress a megadott e-mail címen, gyorsan válaszolok, ígérem. 🙂
Személyes konzultációra hétköznap délelőttönként van lehetőség.
Törökbálinton: hétfőn vagy csütörtökön, 9-11.30 óra között.
Hozzájárulás: 7000 Ft/60 perc.
Messenger-konzultációra (facebook) is jelentkezhetsz, hétköznap délelőttre (9-12 óra) vagy estére (20-21 óra) tudok időpontot adni.
Hozzájárulás: 7000 Ft /60 perc.

Elérhetőségeim:
Programra, workshopra való jelentkezés esetén:
Hyross Kata – fenypont.hyrosskata@gmail.com 20/222-08-65

Egyéni konzultáció esetén:
szabovirag999@gmail.com

HAMUBAN SÜLT POGÁCSA  – a tudatos gyermeknevelők internetes magazinja