KÖNYVEK

Szabó Virág kisgyermekkora óta ír meséket, regényeket. Első önálló könyve tizenkilenc éves korában jelent meg, a Miskolci Egyetem kiadásában. A népszerűvé vált – és musicalként is megszületett – Mandralínia, a harcosok földje című ifjúsági kisregénye előtt már négy önismereti regénye, mesekötete látott napvilágot. 

HAMUBAN SÜLT POGÁCSA 

2021-ben Virág két új könyvvel jelentkezett, amelyek lényegesen mások, mint az eddigiek. HAMUBAN SÜLT POGÁCSA – A tápláló figyelem művészete című izgalmas, élvezetes, érzelmekben gazdag műve szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak, önismereti utazóknak szól – pandémián innen és túl -, inspirációt és gyakorlati útmutatást adva a világ (de legalábbis saját világunk) tudatos átformálásához, a mese és a játék segítségével. A rendkívül lelkes első olvasói visszajelzések a második kiadást is életre hívták. A 245 oldalas könyv 4000 Ft-ért rendelhető (ebben a postaköltség benne van) – a szervezes.kata@gmail.com címen. Vélemények, interjúk, a könyvből részletek olvashatók Szabó Virág alkotói oldalán (facebook), illetve az Így játszunk mi facebook – csoportban. 

 

DOBD FEL A NYARADAT! játékgyűjtemény

A másik idei kötet az előbbi könyv gyakorlati kiegészítése: DOBD FEL A NYARADAT! címmel érzelmi intelligencia-fejlesztő játékgyűjteményt alkotott Virág, közel 100 saját játék átadásával, minden korosztály számára. Új, bővített kiadását 2022 nyarára tervezzük. Virág ezen a honlapon további ötletekkel szolgál olvasóinak, látogassatok ide rendszeresen, ha érdeklődtök a téma iránt. KATTINTSATOK!


MANDRALÍNIA – 2000 Ft-ért rendelhető (benne a postaköltség) a szervezes.kata@gmail.com címen.  
Egyszer volt, hol nem volt… olyan a történet, mint egy tündérmese. Inspiráció által született egy kisregény, Szabó Virág tollából, a címe MANDRALÍNIA, A HARCOSOK FÖLDJE. Nem sokkal később egy négygyermekes anyuka, Izsó Angelika egy könyvbemutatón megvette  a könyvet, elolvasta és beleszerelmesedett. Olyannyira, hogy megkereste a szerzőt: ő bizony musicalt álmodott belőle. A két alkotó – Angelika és Virág – Barta Ildikót kérte fel zeneszerzőnek, aki miután elolvasta a művet, egy este alatt világra hozta a Varázsdalt (meghallgatható ITT). Hihetetlen beavatási folyamaton ment keresztül a három alkotó, mire – egy nyár alatt – megszületett a musical.

A dalok a műből: 
(kattints)
https://www.youtube.com/watch?v=374321HkhM4&list=PL4OL8k8_SXpW-oqf6b55dXSjQLIdSjiLt&index=15&fbclid=IwAR2eNlYOL5BI_3ArP9ZjxtVB5ZK9D78ppfbW8k0VDaJdfzLz0zVdb8uaFBs

Virág és Ildikó évekig  járta az országot  könyvbemutatóval egybekötött musicalesttel, sok városban könnyeket csalva a közönség szemébe a szívnyitó történettel és a rendkívüli szépségű dalokkal.  A budapesti Weöres Sándor Országos Drámafesztiválon a Don Bosco Gyermektársulat arany oklevelet nyert a Mandralínia című előadással, és több társulat, közösség alkotott koreográfiát a dalokra. Reméljük, hamarosan színházban is ráébredhet a nézőközönség a mű által megfogalmazott igazság fontosságára. Addig pedig olvasható a könyv és hallgathatók a dalok (CD-t is megjelentetett a csapat; a dalokat éneklik: Vágó Zsuzsi, Veréb Tamás, Tunyogi Bernadett, Vida Péter, Seres Ildikó, Dézsy Szabó Gábor). Információ: ildibarta@gmail.com

A történet kicsiket és nagyokat egyaránt (meg)érint: a tizenkét és fél éves Sugár Anna súlyos önbizalomhiánnyal küzd. Amikor (látszólag) elveszíti egyetlen támaszát, imádott nagypapáját, nem marad más hátra, mint szembenézni félelmeivel és megtalálni saját erejét. Mandralíniában.

Jótékonysági estek: 
VIDEÓ 1.
VIDEÓ 2.

Évek óta adományozunk MANDRALÍNIA könyveket olyan intézményeknek, ahol a gyermekek kiemelten segíthetők, támogathatók a mesélés mágiája által – hiszen a történet gyógyító erővel bír, ezt több száz visszajelzés bizonyította már (és azt is, hogy nem csak gyermekek számára gyógyító a hatása). Idén is történt már ajándékozás, és tervezek is még. Segítsetek azzal, hogy ötleteket adtok, hol volna szükség erre a könyvre, és indokoljátok is, miért, legyetek szívesek.  Köszönöm. Szabó Virág
szaboviragmesei@gmail.com