Mandralínia

Egyszer volt, hol nem volt… olyan a történet, mint egy tündérmese. Inspiráció által született egy kisregény, Szabó Virág tollából, a címe MANDRALÍNIA, A HARCOSOK FÖLDJE. Nem sokkal később egy négygyermekes anyuka, Izsó Angelika egy könyvbemutatón megvette  a könyvet, elolvasta és beleszerelmesedett. Olyannyira, hogy megkereste a szerzőt: ő bizony musicalt álmodott belőle. A két alkotó – Angelika és Virág – Barta Ildikót kérte fel zeneszerzőnek, aki miután elolvasta a művet, egy este alatt világra hozta a Varázsdalt (meghallgatható ITT). Hihetetlen beavatási folyamaton ment keresztül a három alkotó, mire – egy nyár alatt – megszületett a musical.

További dalok a műből: 
(kattints)
Harcos Himnusz
Virágének
Anna ébredése
Hol vagy, Nagyapa? 
Diófa-tangó
Szerenád
Virág és Ildikó évekig  járta az országot egy könyvbemutatóval egybekötött musicalesttel, sok városban könnyeket csalva a közönség szemébe a szívnyitó történettel és a rendkívüli szépségű dalokkal.  A budapesti Weöres Sándor Országos Drámafesztiválon a Don Bosco Gyermektársulat arany oklevelet nyert a Mandralínia című előadással, és több társulat, közösség alkotott koreográfiát a dalokra. Reméljük, hamarosan színházban is ráébredhet a nézőközönség a mű által megfogalmazott igazság fontosságára. Addig pedig olvasható a könyv és hallgathatók a dalok (CD-t is megjelentetett a csapat; a dalokat éneklik: Vágó Zsuzsi, Veréb Tamás, Tunyogi Bernadett, Vida Péter, Seres Ildikó, Dézsy Szabó Gábor). Információ: ildibarta@gmail.com

A történet kicsiket és nagyokat egyaránt (meg)érint: a tizenkét és fél éves Sugár Anna súlyos önbizalomgondokkal küzd. Amikor (látszólag) elveszíti egyetlen támaszát, imádott nagypapáját, nem marad más hátra, mint szembenézni félelmeivel és megtalálni saját erejét. Mandralíniában.

Jótékonysági estek: 
VIDEÓ 1.
VIDEÓ 2.

HÍREINK: 

A TÖRÖKBÁLINTI MANDRALÍNIA MUSICALEST ELMARAD. OLVASSÁTOK AZ ALÁBBIAKAT SZERETETTEL, NYITOTTSÁGGAL:
Kedvesek!
Köszönjük a bizalmatokat – csodálatos lett volna együtt táncolni Mandralínia tüze körül. Ezúttal azonban a program elmarad. De nem adjuk fel. Néhány hónap – és tudatos marketingtevékenység 📷 – múlva újra meghirdetjük a lehetőséget. Reméljük, akkor már valóban találkozhatunk Veletek.
A Mandralínia könyv varázslatból született, ahogyan a musical is. Fantasztikus erők dolgoztak azért, hogy ez a történet és a zene megszülethessen. Valójában: nem tudott nem megszületni 📷
Aztán – miután mi magunk “kihevertük” a katarzist 📷 – jártuk vele az országot, és mindenhol rendkívüli hatást váltott ki: az egymásnak addig ismeretlen emberek (a nézők) önként körtáncba és közös éneklésbe kapcsolódtak az est végén, nyitott szívvel és sokszor könnyeket hullatva megérezték, hogy a CSODA életük része…
Ahová a könyv vagy a CD eljutott, megannyi visszajelzés érkezett: “megváltozott a hatására az életem”, “megértettem, hogy van bennem erő változtatni – és igen, változtattam”, “évtizedes gyászfolyamatot sikerült lezárnom, mert a könyv elengedni tanított”… “most is elsírom magam, ha eszembe jut a könyv egy-egy fejezete”… és így tovább… vallomások önszeretetről, bátorságról, Saját Út felvállalásáról… gyerekek és felnőttek köréből, egyaránt.
A könyv adományként ment/megy kórházaknak, árvaházaknak, mindenütt tárt szívek fogadják – így a történet a különlegesen rászorulók számára is erőt tud(ott) adni.
Próbálkoztunk persze színházaknak átadni az anyagot. (Diák-színjátszó-kör vitte színre, díjat nyertek vele.) Több szakember mondta ki: színpadon a helye; küldetése, hogy változtasson a világon; még külföldet is emlegették… de tényleges segítség – pénz hiányában – nem érkezett.
Be kell látnunk és vallanunk, az önreklám, az önmarketing nem erősségünk. Alkotók vagyunk, lángoló tűzzel – és nem üzletemberek. A Mandralínia híre szájról szájra terjed, ami lassú folyamat. És valóban, miért is jönnének el az emberek megnézni egy musicalestet, ha nincs tudomásuk róla, mi ez az egész és mit képvisel?
Az igazság az, hogy egyedül nem megy. Nélkületek nem megy.
A népszerűsítéshez – a hivatalos verzió szerint legalábbis – pénz kell és ismeretség. Ezek közül egyik sem áll jelenleg rendelkezésünkre.
Ám tudjátok, ha Ti csak a szűk környezetetekben hírét viszitek, hogy született egy gyógyító történet és hozzá varázslatos zene: már jó néhány fő értesül a lehetőségről. És aztán ők is hírvívősködnek, és egyszer csak…
Megköszönjük hát, ha meséitekkel, vagy akár ötleteitekkel segítitek a folyamatot, hogy minél többfelé elvihessük a könyv és a musical gyógyító energiáit.
Szeretettel, az alkotók nevében:
Szabó Virág

Kedvesek! Évek óta adományozunk MANDRALÍNIA könyveket olyan intézményeknek, ahol gyermekek kiemelten segíthetők, támogathatók a mesélés mágiája által – hiszen a történet gyógyító erővel bír, ezt több száz visszajelzés bizonyította már (és azt is, hogy nem csak gyermekek számára gyógyító). Idén is történt már ajándékozás, és tervezek is még. Segítsetek azzal, hogy ötleteket adtok, hol volna szükség erre a könyvre, és indokoljátok is, miért, legyetek szívesek.  Köszönöm. Szabó Virág