Forradalmi időkben

FORRADALMI IDŐKBEN – 1. rész

Szabó Virág írásai az Új Földről – és ami előtte van.

Információ: www.viragszabo.hu

Az írás terjesztését – mindenképpen a szerző és a honlap-link megjelölésével –, szeretettel köszönöm.

Különös időket élünk, mindannyian érezzük.

Olyan, mintha a feje tetejére állt volna, kifordult volna önmagából a világ – és benne az ember.

Sosem tapasztalt mértékű feszültség terjed a levegőben, az előtérben pedig a legkitűnőbb sci-fi írók fantáziavilágát tükröző történetek zajlanak, saját mindennapjainkba ágyazódva. Mondhatnánk, tragikus idők járnak –, bár eléggé távol járnánk az igazságtól, ha így minősítenénk jelenünk forradalmi eseményláncát. Mindaz ugyanis, amiről nem tudunk, és mégis létezik, korántsem olyan kétségbeejtő, mint a külvilági látszat. Sőt!

Mi az, amit egy átlagos tudatossággal bíró ember itt és most tapasztal?

Azt, amit – globális méretű vetítővásznon megjelenítve – az emberiség az elméjében, az érzelmeiben és a cselekedeteiben az évezredek során teremtett. Káoszt. Brutalitást. Halálfélelmet. Háborút. Kiszolgáltatottságot. Tehetetlenséget. Indulatokat. Tudatlanságot. Szorongást. Bizonytalanságot. Folytassam a sort? Szerintem mindannyian bővíthetjük a listát megfigyeléseinkkel.

A valóság azonban ennél sokkal összetettebb és sokkal ígéretesebb is. Persze csak akkor, ha ráeszmélünk erre, és kihozzuk belőle a legjobbat. Ehhez szükséges, hogy megnyissuk magunkat egy új látásmód felé.

               Készen állsz a nagy kalandra?

Nincs más teendőd, miközben olvasol – minthogy befelé figyelj. Mindent tudsz már ugyanis –, csak felszínre kell hoznod önmagadból. Én ebben a kincskeresésben tudlak segíteni -, amíg igényled az „idegenvezetést”, és nem vagy kész közvetlenül a belső világaidhoz kapcsolódni, válaszokért.
A honlapomon éppen ezért egyre több témában írt írást találhatsz, elolvashatsz – lesz, amit e-könyvként megrendelhetsz -, rendszeresen töltöm majd őket az oldalra. Esetleg nyitott szemléletű ismerőseid figyelmét is felhívhatod erre a lehetőségre –, mindennél jobban kell most a tiszta eligazítás a világban ahhoz, hogy felkészülten léphessünk a ránk váró, nagyon közelgő – sőt, már jelenlévő -, események sűrűjébe.

Az az időszak ugyanis, aminek rendkívüliségét az emberiség egy ideje egyértelműen tapasztalhatja –, a felfordulásról szól. Látszólag. Biztosan ismered a helyzetet: elhatározod egy napfényes reggelen, hogy kitakarítod a szobádat, mert másnap a fél rokonság látogatóba érkezik hozzád, és Mici néni első dolga lesz kinyitni a szekrényajtóidat, hogy meggyőződhessen arról, a családi tradíciót követve te is rendszerető emberré váltál. Mit teszel nagy ijedelmedben, nehogy szégyent hozz a családra? Mindent kihajigálsz az említett szekrényekből, a padlóra. Órákig ülsz ezt követően a káosz közepén, egyre kétségbeesettebben, átélve a tehetetlenség minden rétegét -, míg estefelé, teljesen kimerült állapotodban, már épp a telefon után nyúlnál, közölve a rokonokkal, sajnos beteg vagy, így halasztani kell a látogatást -, hirtelen megnyugszol: fény gyúl benned, és – ebben az áldott kiüresedés-állapotban -, másfél óra alatt a teljes káoszból megszületik a rend. A szobádban. Benned.

Na, most legalább akkora a zűrzavar a külső világban, mint benned, amikor épp feladnád rendteremtési ambícióidat, és közben ijesztően susog benned Mici néni eljövendő ítélete… 🙂
Teljes a káosz, reménytelenségbe burkolózik minden. Külső, megfélemlítő, könyörtelennek ható energiák által siettetett a rendrakásunk folyamata.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A mielőbbi rendrakást provokáló kihívások, próbatételek, tesztek sorozata vár ránk. Bizony, ez már zajlik is egy ideje, ám intenzitásában a java még hátra van. Nemcsak drámai külső események (pl. egy világjárvány képében), de legalább ennyire felkavaró és tévútra csábító az a média-hatás, ami beborítja életünket (ha hagyjuk). Ezek mellett saját, egyéni megmérettetéseink is meglehetősen nagy erőpróbák lehetnek, lesznek. Elmondhatjuk: zajlik a kiképzésünk kollektív szinten, de emellett egy személyi edző – igen szigorú, kigyúrt figura, sűrű, fekete szemöldökkel – is ostort pattogtat mellettünk.

Hogyan reagálunk minderre? Ez a kérdés!

Lesznek, akik megtépázottan, idegileg kimerülten feladják majd, mások pedig lázadón ellenállnak, dühöngnek -, és vannak olyanok is (hátha többen, sokan), akik engedik életre kelni az idáig üvegkoporsóban fekvő Hófehérkét önmagukban; és női energiáikat mozgósítva hozzájárulnak az Új Harmónia megteremtéséhez. Másképpen fogalmazva: ők azok, akik befogadóvá teszik magukat az Univerzum tanításaira, készek a változásra, az új rezgés beengedésére lényükbe, életükbe.

               Éppen ezért, a helyzetre való tudatos felkészülésként azonnali, sürgető teendőnk régi, (ön)mérgező mintáink (bizony, a mesebeli alma!) elengedése (kiköpése), és az új, szeretetalapú, női energiákban (is) erős létezés megteremtése (Hófehérke ébredése a koporsóban). A kulcsszó: az elfogadás. Elfogadni, ami jön – és tudni, hogy ami jön, a mi érdekünkben érkezik hozzánk. Ha ez sikerül, talpon maradhatunk a megvadult szélviharban.

Egyszerűen hangzik, és bár nem az (erről a későbbiekben írok bővebben), de MOST MÉG VAN LEHETŐSÉGÜNK a transzformációra –, még mindenki ébredhet, és változtathat azon, ami életellenes energia és szándék benne.  Ahhoz azonban, hogy ez megtörténhessen, tényleg kell – a karantén-idő által is provokált passzivitás és csönd, a befelé figyelés, az őszinte szembenézés önmagunkkal.
(Ha ebben támogatásra van szükséged, augusztusban van lehetőséged jelentkezni A Banya világa című, női-férfi energiák, archetípusok megértésében mélyítő online kurzusomra. Online egyszemélyes konzultációra is szeretettel várlak, ha úgy érzed, egy külvilági szempár rávilágításaira van szükséged ahhoz, hogy mélyebben magadra-magadba láthass, és felvállalhasd a pozitív kiutat fájdalmas mintáidból.)

Miért történik mindez velünk? Például azért, hogy igent mondjunk végre saját erőnkre; kilépjünk áldozati mintáinkból. Megértsük és elfogadjuk, hogy mindaz, ami a külvilágból tükröződik felénk –, mindig is a mi teremtésünk volt.

A külső káosz – belső állapotaink kivetítődése, egyéni és globális szinteken egyaránt.

Nem a világ rossz –, hanem a világot szabad akarata által teremtő-alkotó ember lépett tévútra, és tette ijesztő hellyé azt, ami akár a Fény Bolygója is lehetne. Éppen ezért a változást, a pozitív transzformációt is csak az ember teljesítheti be -, itt és most még nyílik erre lehetősége. Arra, hogy „rossz fiúból” pozitív hőssé válva bizonyíthassa jó szándékát, együttműködési vágyát az Univerzum, a Létezés felé.

Mindenkinek választania kell most: a fény és a sötétség, az ÉLET és a pusztítás közötti döntés meghozatalának pillanata közelít hozzánk. (A Banya Világa és a Bermuda – mágia című írásaim, kurzusaim mind ennek megértésében nyújtanak segítséget.)

A bolygószintű változás mindenképpen zajlik és bekövetkezik – az egyetlen kérdés az, hogy mi – személy szerint (is) -, együttműködően veszünk-e részt benne, vagy pedig ellenszegülünk neki, háborgunk tovább, ahogy tesszük évszázadok óta, személyes felelősségünket hárítva. Ez utóbbi esetben szenvedni fogunk, ellenséges hozzáállásunk áldozattá avat bennünket. Ha azonban női energiáinkat megengedve magunknak, befogadóvá válunk arra, ami jönni akar felénk – támogatójává válhatunk az előttünk álló, törvényszerű beavatásoknak, az Isteni Terv minél harmonikusabb megvalósulásának.

Írta: Szabó Virág 2020. augusztus – Folytatása következik

TOVÁBBI ÍRÁSOKÉRT LAPOZZ A TARTALOMJEGYZÉKHEZ